Navigácia

  • Olympijský odznak všestrannosti

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský odznak všestrannosti.

    Olympijský odznak všestrannosti - krajské kolo

    9.4.2024 osem žiakov našej školy z ročníkov 6 až 9 súťažilo v krajskom kole Olympijský odznak všestrannosti v Košiciach. Každý ročník zastupovalo 1 dievča a 1 chlapec. Súťaže sa zúčastnilo spolu 40 tímov z celého kraja a merali sily v piatich disciplínach: prekážkový beh, skok do diaľky z miesta znožmo,  člnkový beh 10x5m, ľah-sed za 30s, preskoky cez švihadlo vpred znožmo za 1 minútu. Naši žiaci zažili športovú atmosféru, získali cenné skúsenosti a motivovalo ich to do ďalšej športovej činnosti.

    Ďakujeme našim dievčatám a chlapcom za športové výkony a prajeme veľa radosti z pohybu.

  • Marec mesiac knihy na hodinách AJ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec mesiac knihy na hodinách AJ.

    Na hodinách anglického jazyka žiaci pracujú na výrobe anglického kalendára.

  • Pytagoriáda

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda.

    Pytagoriáda – školské kolo matematickej súťaže v šk.r. 2023/24

    3.roč.

    Nina Filčáková    24 bodov

    Lara Uljaninová  20 bodov

    Alžbeta Szabóová  19 bodov

    4.roč.

    Roland Tribula   24 bodov

    Oliver Hurkala  19 bodov

    Tobiáš Čap

    5.roč.

    Benjamín Janovský  12 bodov

    Leo Ulianin   10 bodov

    Damiján Rovňák  6 bodov

    6.roč.

    Martin Šimko  15 bodov

    Filip Hudák  6 bodov

    Alexandra  Vajciková  6 bodov

    8.roč.

    Diana Macková  14 bodov

    Simona Sabolová  4 body

    Evan Toperczer  3 body

    V okresnom kole nás budú reprezentovať Filčáková, Hurkala, Tribula Roland, Janovský, Ulianin, Šimko a Macková Diana.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

    13. marca sa stretli naši šikovní recitátori v školskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci prednášali poéziu alebo prózu v dvoch vekových kategóriách. Do umeleckého prednesu sa nesúťažne  zapojili aj najmenší prváci, ktorí ukázali svoj spontánny talent a naznačili, že o nich určite budeme ešte počuť v budúcom školskom roku. Napokon porota vybrala najlepších recitátorov s umiestnením na prvých miestach v každej kategórii:

    1. miesto, poézia – 1. kategória: Zuna Benešová

    2. miesto, poézia – 1. kategória: Alžbeta Sabóová

    3. miesto, poézia – 1. kategória: Nina Filčáková

    1. miesto, próza – 1. kategória: Mia Spilar

    2. miesto, próza – 1. kategória: Adam Šimko

    2. miesto, poézia – 3. kategória: Simona Sabolová

    1. miesto, próza – 3. kategória: Diana Hoľáková

     

    V okresnom kole našu školu reprezentovali Adam Šimko, Zuna Benešová a Diana Hoľáková. Najlepšie sa darilo Zunke Benešovej, ktorá sa umiestnila vo svojej kategórii na krásnom 2. mieste.

    Srdečne blahoželáme!

  • Zriedkavé ochorenia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zriedkavé ochorenia.

    29. február je Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prvýkrát sa objavil v kalendári roku 2008. O týchto chorobách  nám porozprávala p. Pešeková. Žiaci sa dozvedeli, že poznáme vyše 6 800 zriedkavých ochorení. Ak je každé pod 0,05 % ,už je to každý 17-ty človek v EÚ a spolu okolo 300 tisíc ľudí na Slovensku. 72 % zriedkavých ochorení je podmienených geneticky. Už v pôrodnici sa bábätka testujú, či nemajú niektoré zo zriedkavých ochorení. Je to dobré preto, lebo mnohé ochorenia sa vďaka skorému odhaleniu nerozvinú a dokážeme  ich liečiť. Nebojme  sa spoznávať zriedkavé ochorenia, lebo nikdy totiž nevieme, kedy svojimi vedomosťami budeme  môcť pomôcť. Ďakujeme p. Pešekovej za prínosnú prednášku a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

  • Hra v roli - edukačná metóda v školskom prostredí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hra v roli - edukačná metóda v školskom prostredí.

    Vyučovacie metódy predstavujú v procese výučby veľmi dôležitý prvok. Pomocou nich sa žiakom sprostredkuje príslušný obsah učiva. Súčasná moderná doba vyžaduje, aby sa v rámci vyučovacieho procesu využívali nielen klasické vyučovacie metódy, ale aj netradičné metódy, ktoré dokážu žiakov aktivizovať do samostatnej práce , podporujú rozvoj logického a tvorivého myslenia.  Našli sa odvážni siedmaci, ktorí si  rolovú hru vyskúšali na vlastnej koži v predmete geografia. Išlo im to veľmi dobre, spolužiaci ich rešpektovali,  počúvali a odpovedali na ich otázky. Snáď  v budúcnosti  z nich raz vyrastú naši budúci pokračovatelia – pedagógovia.

  • Výsledky súaže Všetkovedko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výsledky súaže Všetkovedko.

    Aj v tomto školskom roku prebehla na našej škole celoslovenská súťaž pre 1. stupeň Všetkovedko. Úlohy sú zo všeobecných vedomostí.  Naši najmenší boli veľmi úspešní. Prváci Ernest Oceľák, Dominik Rovňák a Michal Krajňák sa umiestnili v rámci Slovenska na 3. mieste. Podobne boli úspešný aj druhák Michal Oleynák a tretiačka Alžbetka Szabóová.

    Všetci menovaní získali titul Všetkovedko.

  • Výsledky súťaže Expert

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výsledky súťaže Expert.

    Aj v tomto školskom roku prebehla na našej škole celoslovenská súťaž pre 2. stupeň Expert. Žiaci súťažili v týchto témach:

     Ako funguje svet, Svetobežník, Päť jazykov kultúry, Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Do you speak English?, Góly, body, sekundy.  Konkurencia bola silná.

    Napriek tomu naši žiaci získali titul Expert:  

    v 6. roč.  Martin Šimko – Expert Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry

    v 7. roč.  Adam Kuzevič – Expert Svetobežník   

    v 9. roč.  Michal Oravec- Expert Mozgolamy   

    Titul TOP EXPERT  znamená , že sa súťažiaci umiestnil v 1. štvrtine rebríčka všetkých súťažiacich na Slovensku. Tento titul si odniesli Martin Šimko Adam Kuzevič.                                                                                                                  

  • Veľkonočná výzdoba

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná výzdoba.

  • Geografická olympiáda – okresné kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda – okresné kolo.

    Dňa 16.4.2024 sa na ZŠ s MŠ v Poproči konalo okresné kolo geografickej olympiády v kategóriách G, F a E. Zúčastnilo sa jej 56 žiakov v rámci nášho okresu Košice – okolie. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci Damián Rovňák z 5.roč., súťažil v kategórií G a Martin Šimko zo 6. roč. reprezentoval   kategóriu  F. Po vyhodnotení a obdŕžaní výsledkov srdečne blahoželáme  Martinovi Šimkovi, ktorý sa  v svojej kategórií z 21 súťažiacich  umiestnil na  krásnom 1. mieste. Zo 100 možných  bodov získal 91 a porazil svojimi vedomosťami aj siedmakov.  Postupuje do krajského kola, ktoré sa bude konať v Košiciach.Ďakujeme aj Damiánovi Rovňákovi za reprezentáciu našej školy, ktorý sa neumiestnil na prvých priečkach, ale získal novú skúsenosť a dúfame, že  v ďalšom roku sa mu bude dariť viac.

  • PRADENO TAJOMSTIEV KOŠICKÉHO HRADU

    Do fotogalérie bol pridaný nový album PRADENO TAJOMSTIEV KOŠICKÉHO HRADU.

    Dňa 15.marca 2024 sa žiaci 1. a 4. ročníka zúčastnili vlastivednej vychádzky v Kavečanoch po „PRADENO TAJOMSTIEV KOŠICKÉHO HRADU“

    Zábavnou formou sa žiaci prešli po kamenných hradbách, stredovekou dedinou kráľovského Košického hradu. Preskúmali zákutia, kedy sa po hradbách prechádzali mocní šľachtici aj grófka Alžbeta Báthoryová s jej deťmi, ozývali sa zvuky rytierskych turnajov i veľkých známych bitiek.

    Videli  výhľady, ktoré videli oči našich predkov z vtáčej perspektívy a mohli s hrdosťou povedať, že  prenikli do tajomstva kráľovského hradu, ktorý patrí k najrozsiahlejším na Slovensku –6,5 ha.

    Absolvovali 11 stanovíšť, na ktorých plnili rôzne úlohy a tajničky, kde zábavnou formou spoznávali históriu a prírodu danej lokality.

    Vďaka patrí pani  Benešovej, ktorá nám túto krásnu aktivitu pripravila a my sme to s ňou mohli vyskúšať. Ďakujeme

  • Projekty z Biológie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekty z Biológie.

    Vo vyučovaní Biológie rozvíjame tvorivé schopnosti žiakov. Pri preberaní témy Kvet v 6.ročníku žiaci mali za úlohu zhotoviť rastlinu s kvetom  z rôznych materiálov podľa vlastného výberu  a odprezentovať svoje výrobky. Použili pritom papier, plastelínu, sadru, textíliu, plast a takéto im vyšli konečné produkty.

  • Červená čiapočka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Červená čiapočka.

    Dňa 12.3.2024 si žiaci 1.A a 4.A pripravili v rámci spolupráce s MŠ v Nižnom Klátove rozprávku O červenej čiapočke.

    Všetky postavičky sme postavili z Lega a dramatizovali. Po divadielku si školáci našli maličkých kamarátov z MŠ a hľadali v bludisku cestičku k starej mame. Kto mal chuť, tak si mohol vymaľovať obrázok Červenej čiapočky.

  • Fašiangy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy.

    30.1.2024 prebehla ďalšia zaujímavá akcia v rámci spolupráce žiakov 1.- 4. ročníka s našimi škôlkármi. Pripomenuli si tradície v čase Fašiangov, ktoré  boli odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. V podstate sú akýmsi veselým spojivom medzi vážnym časom Vianoc a vážnym obdobím predveľkonočným, sú obdobím prechodu od zimy k jari.  Na škole vládla dobrá nálada, žiaci si spoločne zaspievali, zatancovali,  pochutili na šiškách s džemom, ktoré pripravila naša pani upratovačka  Ivetka Orviská . Touto cestou jej vyjadrujeme veľké poďakovanie. Nakoniec si škôlkári  s prvostupniarmi vyfarbili obrázky masiek, ktoré sa spájajú s kultúrnym podujatím v čase fašiangov – karnevalom.

  • Návšteva v Kosite

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva v Kosite.

    Žiaci 1. a 4. ročníka našej školy sa zúčastnili vzdelávacej exkurzie v spoločnosti KOSIT, a. s., kde sa pod vedením lektorky Centra environmentálnej výchovy (CEV) dozvedeli ako správne nakladať s odpadom a ako chrániť naše životné prostredie.

  • Prednáška

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška.

    Prednáška pána Mgr. Antona Friča, fotografa a cestovateľa, na tému jeho práce pre Spišskú katolícku charitu, spojená s premietaním dokumentu: Chlieb a mier. A následne doplnená besedou.

  • Výlet v Botanickej záhrade

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet v Botanickej záhrade.

    Žiaci 7. a 8. ročníka navštívili Botanickú záhradu v Košiciach, kde práve prebieha výstava: Orchidey – skvosty v ríši rastlín. A následne sa presunuli do Východoslovenského múzea, kde navštívili výstavy: Zaži Barok, Zaži gotiku, Miro Žbirka – Roky a dni a tiež si prezreli Košický zlatý poklad.

  • Olympiáda z anglického jazyka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda z anglického jazyka.

    Blahoželáme úspešným riešiteľom školského kola Olympiády z anglického jazyka. M.Šimko našu školu reprezentoval na okresnom kole, kde získal 2. miesto.

  • Dejepisná olympiáda

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda.

    Školské kolo Dejepisnej olympiády sa uskutočnilo v decembri 2023. Do súťaže sa zapojili žiaci, ktorí majú záujem o históriu a dokážu štúdiu venovať viac času ako ich spolužiaci. Všetci účastníci školského kola boli úspešní a postúpili do okresného kola. Najúspešnejším v OK sa stal M.Šimko zo 6.A, ktorý získal 3.miesto. Gratulujeme!

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko školské kolo.

    Koncom januára sa uskutočnilo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko v prednese slovenskej povesti. Víťazi jednotlivých kategórií budú našu školu reprezentovať na okresnom kole v Košiciach.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Klátovská 56, 044 12 Nižný Klátov
  • 055/6967123 - škola
    mob.: 0911 520 124

Fotogaléria