Navigácia

  • Olympiáda z anglického jazyka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda z anglického jazyka.

    Blahoželáme úspešným riešiteľom školského kola Olympiády z anglického jazyka. M.Šimko našu školu reprezentoval na okresnom kole, kde získal 2. miesto.

  • Dejepisná olympiáda

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda.

    Školské kolo Dejepisnej olympiády sa uskutočnilo v decembri 2023. Do súťaže sa zapojili žiaci, ktorí majú záujem o históriu a dokážu štúdiu venovať viac času ako ich spolužiaci. Všetci účastníci školského kola boli úspešní a postúpili do okresného kola. Najúspešnejším v OK sa stal M.Šimko zo 6.A, ktorý získal 3.miesto. Gratulujeme!

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko školské kolo.

    Koncom januára sa uskutočnilo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko v prednese slovenskej povesti. Víťazi jednotlivých kategórií budú našu školu reprezentovať na okresnom kole v Košiciach.

  • Karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

    2.2.2024 prebehol na škole karneval, ktorí pripravili žiaci 9.ročníka pod vedením triedneho pána učiteľa. Najprv sa masky predstavili. Nasledovala zábava ,počas nej ich sledovala  bystrým okom naša porota, ktorá oceňovala nápad, tvorivosť a jedinečnosť masky.  Žiaci si aj zasúťažili a zapojili do tomboly. Niektorým šťastena priala aj viackrát po sebe. Najlepšie masky boli ocenené cenami. Ďakujeme všetkým zúčastneným aj organizátorom za spríjemnenie piatkového dopoludnia.

  • Slovenský zápasnícky zväz

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slovenský zápasnícky zväz.

    Dovoľte, aby sme Vám predstavili našich dvoch úspešných žiakov, členov Slovenského zápasníckeho zväzu, Laru Ulaninovú žiačku 3.ročníka a jej brata Lea Ulianina, žiaka 5.ročníka. Obaja robia veľkú radosť svojimi úspechmi nielen svojim rodičom, ale aj nám v škole. Srdečne im gratulujeme za získané ocenenia a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

  • Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu 27. január

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu 27. január.

    Naši žiaci 8. a 9. ročníka sa zapojili do celoslovenskej spomienkovej tryzny (smútočnej slávnosti) za
    obete holokaustu a rasového násilia s názvom "Nezabudnutí susedia". Náplňou podujatia bola spomienka na obete holokaustu a zároveň na ľudí, ktorí pomáhali prenasledovaným počas tohto ťažkého obdobia na území Slovenska. Tieto udalosti nesmú byť nikdy zabudnuté, aby si ľudstvo uvedomilo silu zla a aby sme dokázali v histórii listovať s otvorenými očami. Lebo za každým vyhasnutým životom je človek, ktorý bol niekoho susedom....

  • Geografická olympiáda – školské kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda – školské kolo.

    Dňa 19.1.2024 prebehlo  školské kolo Geografickej olypmiády v kategóriách E, F a G. Súťažilo 27 696 žiakov z 1130 škôl na Slovensku. Na našej škole sa zapojili čtyria  žiaci z 5. ročníka,  dvaja žiaci zo 6. ročníka a jeden žiak zo 7. ročníka. Aby boli úspešní, potrebovali získať 55 bodov.Po vyhodnotení sa úspešnými riešiteľmi stali  Damián Rovňák, Miroslav Fragner, Ethan Friedman a Martin Šimko.Martin a Damián  nás budú  reprezentovať v okresnom kole. Všetkým zúčastneným chcem poďakovať za prípravu a záujem o olympiádu aj v tomto online priestore a verím, že to bolo aj príjemným oživením týchto dní.

  • Aktivity na prvouke

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity na prvouke.

    Žiaci 1.roč. si  zážitkovým učením osvojili tému Čas prostredníctvom vlastnoručne zhotovených presýpacích  hodín. Pomáhali im pri tom aj štvrtáci. Ako materiál použili piesok, soľ a cukor.

  • Novoročný punč

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Novoročný punč.

    V rámci spolupráce ZŠ s MŠ sa 16.1.2024  žiaci I.stupňa  zúčastnili akcie Novoročný punč so škôlkarmi v Nižnom Klátove. Popriali si všetko dobré v Novom roku 2024 a sľúbili naďalej spolupracovať.

  • Golfový turnaj

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Golfový turnaj.

    13.1.2024 sa uskutočnil záverečný minigolfový turnaj žiakov 1.-5. ročníka, kde si overili svoje schopnosti a zručnosti zvládnuť tento šport po absolvovaní kurzu z decembra. Všetci žiaci to zvládli a  dostali od trénera certifikát. Najlepší žiaci z každého ročníka boli odmenení medailami. V budúcnosti sa už teraz tešíme na ďalšie aktivity programu „Tréneri v škole“.

  • Vianočné besiedky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné besiedky.

    Posledný vyučovací decembrový deň sa nevyučovalo. Prebehli vianočné aktivity s triednymi učiteľmi. Zo zdravotných a rodinných dôvodov sa žiakov zúčastnilo málo. No aj tí, ktorí prišli ,si vianočnú atmosféru užili. Každá trieda sa predstavila vianočnými vinšami, alebo piesňami, kde samozrejme nechýbala legendárna Tichá noc v podaní učiteľov školy, ktorí zožali najväčší aplauz. Už teraz sa tešíme na repete v budúcom kalendárnom roku.
     

  • Divadelné predstavenie: Reparát z povinného čítania

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie: Reparát z povinného čítania.

    Naša škola sa dňa 19.12.2023 zúčastnila na predstavení Reparát z povinného čítania v Historickej radnici mesta Košice. Komédia vznikla pod scenáristickou aj režijnou taktovkou Jakuba Nvotu. Jeho Túlavé divadlo je od svojho vzniku až dodnes originálnym zjavom a nositeľom svojskej poetiky a náhľadu na svet. Herci sa pokúsili žiakom našej školy za 70 minút oživiť klasické príbehy, v ktorých nechýbal humor a skvelé nápady. Komédia je aj smutno-smiešnou správou o Slovákoch, o nových pohľadoch na postavy a príbehy dobre známych kníh, o ľudskej povahe, o našej prítomnosti, minulosti i budúcnosti. Ďakujeme im za umelecký zážitok.
     

  • Vianočná akadémia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná akadémia.

    Konečne po piatich rokoch deti a pani učiteľky zo  ZŠ v Nižnom Klátove a učit. pôsobiaci na našej škole zo  ZUŠ Jantárová v Košiciach si 13. decembra 2023 pripravili vianočný program pre všetkých, ktorých máme radi. Deti potešili svoje mamičky, oteckov, starých rodičov  aj príbuzných a hostí krásnym vystúpením. Odmenou bol dlhý potlesk. Ďakujeme za nádherný umelecký zážitok, ktorý po takej dlhej dobe pohladil naše duše  a doniesol do sŕdc pozitívne emócie.

  • Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

    6.12.2023 od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada. Všetci sa tešili na vzácnu návštevu v škole - pána s bielou bradou. Postarala sa o to trieda 9.ročníka pod vedením triedneho učiteľa Mgr. Lukáša Niguta. Prišla  s čertíkmi a anjelmi a s plným košom dobrôt pre všetkých žiakov. Tí si však balíčky od Mikuláša museli zaslúžiť - básničkou, pesničkou, cvičením.... Nálada bola úžasná, kôš s dobrotami ostal prázdny a Mikuláš sa s nami milo rozlúčil. Sľúbil, že sa opäť o rok vráti. A my sa tiež samozrejme tešíme na jeho návštevu.

  • Workshop: Nie je mesto ako mesto

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop: Nie je mesto ako mesto.

    Žiaci našej školy si zahrali spoločenská hru: Nie je mesto ako mesto, ktorá im hravou formou priblížila ako funguje participatívny rozpočet vo fiktívnom meste. Doska hry zobrazovala fiktívne mestečko Participatívne, ktoré má rôzne mestské štvrte. V tomto mestečku sa práve konali komunálne voľby. Novozvolený primátor vie, že obyvatelia poznajú problémy svojho mesta najlepšie, a preto by mali spolurozhodovať o tom, kam peniaze z mestského rozpočtu pôjdu. Hráči sa stávajú obyvateľmi mesta a aktívne preberajú časť zodpovednosti za svoje okolie. Hra sa naším žiakom veľmi páčila a priblížila im fungovanie mesta a mestského rozpočtu.

  • Vianočné pohľadnice

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné pohľadnice.

    Naši žiaci sa tohto roku  zapojili do súťaže Vianočná pohľadnica s Kačičkou, ktorú organizuje nadácia  Žltá Kačička. Jej cieľom je pomáhať deťom na celom Slovensku so vzdelávaním.  Na našej škole prišla s  iniciatívou p. asistentka Mgr. J. Rovňáková. Pohľadnice zhotovovali  žiaci zo všetkých  tried.  Našu školu budú reprezentovať práce Ninky Filčákovej z 3.ročníka, Sáry Serbinovej z 8.ročníka a Miška Oravca z 9.ročníka. K celkovému umiestneniu našich žiakov môžete pomôcť aj vy zdieľaním ich prác  na facebookovej stránke nadácie .

  • MALÁ ŠKOLA S VEĽKÝM SRDCOM

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Darčeky seniorom.

    V našej škole sa láska zmestila do neuveriteľne veľkého počtu krabíc. Vďaka darčekom od rodičov sme nazbierali 25 krabíc, ktoré potešili klientov seniorských domovov. Okrem darčekov si obdarovaní vo vnútri našli aj pohľadnice s pozdravmi od žiakov. Veľká vďaka patrí p. uč. Rovňákovej a Schmotzerovej, ktoré krabice starostlivo vyzdobili, naplnili a odovzdali.

  • Olympiáda z AJ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda z AJ.

    Školské kolo olympiády z anglického jazyka sa konalo na našej škole 22.11.2023. Zúčastnilo sa jej spolu 10 žiakov, v kategórii 1A 7 žiakov, v kategórii 1B 2 žiačky a v 1C kategórii 1 žiak. Víťazi jednotlivých kategórií, ktorí postupujú do okresného kola:

    1A kategória – Martin Šimko, 6. ročník

    1B kategória – Sara Serbinová, 8. ročník

    Za kategóriu 1C súťažil Ethan Friedman, žiak 7. ročníka, ktorý bude školu reprezentovať v krajskom kole.

    Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a snahu.

    Učiteľka anglického jazyka

  • Naše úspechy v prvom štvrťroku

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Naše úspechy v prvom štvrťroku.

    V novembri  sme sa počas veľkej prestávky prvýkrát stretli na oceňovaní žiakov súťaží

     : „ Hovorme o jedle“ a internetovej súťaže i Bobor. Nakoniec p. riad. rozdala žiakom  záložky, ktorými  nás obdarili žiaci z družobnej školy  Nová Včelnice  v Čechách v rámci projektu  „Záložka spája školy“.

    Hovorme o jedle -  celoslovenská súťaž

    Súťažno-vedomostná aktivita : Zelenina, ovocie, orechy z našich  sadov

    1. miesto  - 6.ročník – 92 bodov

                                     ( Vajciková, Šimko, Fragner, Hudák )

    1. miesto  - 7.ročník – 89 bodov

                                     ( Jokeľová G., Jokeľová A., Pešeková )

    1. miesto – 7.ročník – 88 bodov

                                     ( Staníková, Hoľáková, Olenyaková ) 

    Praktická aktivita : Príprava šalátu

    1. miesto – 8.ročník – 62 bodov
    2. miesto – 7.ročník – 58 bodov
    3. miesto – 6.ročník – 43 bodov
    4. miesto –  5.ročník –  26 bodov

    Tvorba reklamy na témuZelenina v našom jedálnom lístku

                 1.miesto – 9.ročník – 19 bodov

                 2.miesto – 8.ročník – 16 bodov

                 3.miesto – 7.ročník – 13 bodov

                 4.miesto – 6.ročník – 7 bodov

    Informatická súťaž iBobor

    Úspešní riešitelia:

    Kategória Drobec             

    Alžbeta Szabóová    2.A      72 bodov (plný počet)

    Ruth Tribulová   2.A            60 bodov

    Sara Sophie Pasdar   2.A     52 bodov

    Hana Oceľáková    2.A         45 bodov

    Kategória Bobrík

     Roland Tribula   4.A      96 bodov (plný počet)

     Daniel Štefan   5.A     96 bodov  (plný počet)

     Benjamín janovský  5.A      80 bodov

     Damián Rovňák  5.A      76 bodov

      Leo Uljanin  5.A       68 bodov

    Kategória Benjamín

    Martin Šimko   6.A    74  bodov

     

    Všetkým srdečne ďakujeme za vynaložené úsilie.

  • Minigolf

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Minigolf.

    Možnosť rozvíjať si pohybové schopnosti a budovať  pozitívny vzťah k športu majú aj naši žiaci 1. – 5. roč. v rámci programu „Tréneri v škole“ pod vedením certifikovaného trénera. V rámci programu sa žiaci zoznamujú s rôznymi druhmi športov hravou formou, tentokrát s golfom. A tak  sa v decembri  na chvíľu sála kultúrneho domu v Nižnom Klátove zmenila na golfové ihrisko. Na  hodiny chodia žiaci  s radosťou a poriadne si to užívajú. Na záver si zmerajú sily  v  golfovom turnaji.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Klátovská 56, 044 12 Nižný Klátov
  • 055/6967123 - škola
    mob.: 0911 520 124

Fotogaléria