Navigácia

Mgr. Ibolya Straussová

O mne...

V školskom roku 2014/2015 učím žiakov 1. a 4. ročníka. 
Je to veselá kopa detí, so zvedavými očkami a pripravené nasávať nové vedomosti :).

Snažím sa robiť dobré meno škole nielen svojou prácou, ale aj ostatnými aktivitami.
S mojim menom sa môžete stretnúť v časopise Dobrá škola, kde pravidelne prispievam,
v Košiciach vediem PRIMAklub - klub moderných učiteľov, kde si vymieňame skúsenosti, nápady, navzájom sa vzdelávame
http://primaklub.webnode.sk/

Na najväčšej celoslovenskej učiteľskej konferencii Učíme pre život 2014 som mala workshop na tému zodpovednosti učiteľa na prvom stupni, kde som sa prezentovala aj prácou našich žiakov a prednosťami školy rodinného typu, akou naša škola nepochybne je. Bolo mi cťou, že som bola oslovená p. Ivanom Ježíkom a stala som súčasťou dokumentárneho filmu z dielne Voices http://www.voices.sk/ucime_pre_zivot .

V roku 2014 som mala tú česť získať ako jediná zo Slovenska titul "Expert educator" (bolo udelené 250-im učiteľom z prihlásených 23000) a tak som mohla reprezentovať školu, ale i celé Slovensko na celosvetovej konferencii Microsoft PIL Global Forum v Barcelone. Odtiaľ som si v súťaži medzinárodných družstiev Learn-a-thon v kategórii "Gender Equality" priniesla celosvetové prvenstvo. https://www.youtube.com/watch?v=N1I1iT3Wua4 (radosť z preberania ceny v minúte cca 4:03). Deti tak zažili rok, kedy sme pracovali na medzinárodnom projekte a verím, že to bolo aj pre nich veľmi podnetné a prospešné.
V roku 2015 sa mi podarilo tento titul získať znova, čo ma veľmi teší. 

O tom, ako sa mi podarilo vniesť vďaka týmto skúsenostiam niečo nové do vyučovacieho procesu, o tom som mala možnosť 3 dni prednášať pre učiteľov na celom Slovensku vrámci Microsoft Roadshow Vzdelávame pre budúcnosť
 https://zsnklatov.edupage.org/blog/?bid=blog3&aid=8.

Som rada, že moji štvtáci už teraz mohli vyskúšať tvorbu prezentácií v Office Mixe či Sway, ktoré sú zatiaľ iba vo vývojovom štádiu :). V tomto školskom roku si rozšíria svoje zručnosti v práci s IT technológiami - v triede sa bude vyučovať aj pomocou tabletov. Tablety sme získali vďaka Národnému projektu Elektronizácia vzdelávacieho systému regionálneho školstva MŠVVaŠ SR. 

 


 

 

Kontakt

Mail: ibistrauss@gmail.com

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Klátovská 56, 044 12 Nižný Klátov
  • 055/6967123 - škola
    mob.: 0911 520 124

Fotogaléria